Κατασκευές & ψηφιακά

Ποτέ άλλοτε δεν ήταν ευκολότερη η εύρεση πληροφοριών και ιδεών στο διαδίκτυο. Τα παιδιά μπορούν να περιηγηθούν στο διαδίκτυο χρησιμοποιώντας με άνεση εργαλεία αναζήτησης από ολοένα και μικρότερη ηλικία. Πολλές φορές, ακόμα και νήπια, που μόλις έχουν καταφέρει να κάνουν τα πρώτα τους βήματα, πατάνε την οθόνη αφής του iPad του μπαμπά τους στο εστιατόριο και στο αυτοκίνητο, για να μη βαριούνται.

Η ανάπτυξη δεξιοτήτων επεξεργασίας ηλεκτρονικών δεδομένων (EDP) από τα πρώτα στάδια ανάπτυξης του παιδιού θα αποτελέσει ανεκτίμητο προσόν για τους μελλοντικούς εργαζόμενους και η εκμάθηση των παιδιών πώς να συνδυάζουν με έξυπνο τρόπο τη χρήση των ψηφιακών μέσων με τη δημιουργικότητα θα αποτελέσει προτεραιότητα στην εκπαίδευση της σημερινής γενιάς μαθητών. Οι τέχνες και οι χειροτεχνίες δεν βοηθούν απλώς τα παιδιά να καλλιεργήσουν δεξιότητες όπως η ευαισθησία, η κατανόηση, ο συντονισμός και η κοινωνικότητα, αλλά επίσης τα βοηθάνε να αποκτήσουν και μεγαλύτερη και εμπιστοσύνη στον εαυτό τους.

Οι εκπαιδευτές και οι γονείς πρέπει να ενθαρρύνουν τα παιδιά να αναζητούν με δική τους πρωτοβουλία στο διαδίκτυο και στα ψηφιακά μέσα για ενδιαφέροντα έργα τέχνης και χειροτεχνίας, τα οποία θα μπορούσαν να ολοκληρώσουν μόνα τους.

Τα σημερινά ψηφιακά μέσα προσφέρουν μια ευρεία επιλογή με οδηγίες για να κατασκευάσετε έργα τέχνης και χειροτεχνίας, τις οποίες μπορείτε να εκτυπώσετε δωρεάν αλλά και ιδέες που μπορείτε να βρείτε σε ιστολόγια.  

Γι’ αυτόν το λόγο η Pritt είναι υπερήφανη για την ευρεία γκάμα εκπαιδευτικών έργων χειροτεχνίας που περιλαμβάνονται στον ιστότοπό της.