Δημιουργικές κατασκευές για παιδιά: Κέντρο «Pega y Crea» στο Μεξικό

Η Pritt προσπαθεί να επηρεάζει θετικά την ανάπτυξη και τη δημιουργικότητα των παιδιών.

Γιατί είναι σημαντική η δημιουργικότητα;

Στον σύγχρονο ανταγωνιστικό κόσμο, η δημιουργικότητα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην επιτυχία των παιδιών. Η δημιουργικότητα συμβαδίζει με την εκπαίδευση και την καινοτομία. Επιτρέπει στους ηγέτες να σκέφτονται ανοιχτόμυαλα και να βρίσκουν λύσεις σε περίπλοκα προβλήματα. Αυτές οι δεξιότητες και τα προτερήματα εκτιμούνται ιδιαίτερα από τους εργοδότες. Όσο πιο νωρίς ξεκινήσουν τα παιδιά να χρησιμοποιούν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους, τόσο καλύτερα θα μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν αυτές τους τις δεξιότητες όταν μεγαλώσουν.

Το «Pega y Crea» (Κόλλησε και Δημιούργησε) στο Μεξικό δείχνει πώς η Pritt και οι τοπικοί συνεργάτες, οι γονείς, οι δάσκαλοι και το τοπικό Υπουργείο Εκπαίδευσης συνεργάστηκαν και δημιούργησαν έναν χώρο όπου τα παιδιά αναπτύσσουν τη δημιουργικότητα και τις δεξιότητές τους. Το κέντρο παρέχει μια ιδανική ευκαιρία ανάπτυξης σχέσεων μεταξύ παιδιών και δασκάλων, σε ένα ασφαλές περιβάλλον. Το πρόγραμμα διεξάγεται εκτός του σχολικού περιβάλλοντος, ώστε οι δάσκαλοι και τα παιδιά να έχουν μια συναρπαστική ευκαιρία να κοινωνικοποιηθούν και να λειτουργούν ομαδικά. Η αμοιβαία εμπιστοσύνη και ο σεβασμός μεταξύ δασκάλων και μαθητών είναι η βάση για μια υγιή και επιτυχημένη εκπαιδευτική εμπειρία.

Πέρυσι, 74.000 παιδιά από το Μεξικό επισκέφθηκαν το διαδραστικό κέντρο «Pega y Crea». Επικεφαλής κάθε ομάδας παιδιών ήταν ειδικοί εκπαιδευτές. Οι σχολικές ομάδες απόλαυσαν την επίσκεψη σε έναν χώρο όπου μπορούσαν να απελευθερώσουν τη δημιουργικότητά τους σε διάφορες χειροτεχνίες και να συμμετέχουν σε ειδικά διαμορφωμένα, διαδραστικά και εκπαιδευτικά παιχνίδια. Έμαθαν πώς να παρασκευάζουν πραγματικές κόλλες Pritt Stick, και διασκέδασαν στον ειδικά διαμορφωμένο λαβύρινθο. Όλες οι δραστηριότητες στο κέντρο είναι σχεδιασμένες ώστε να διεγείρουν τη δημιουργικότητα, τη φαντασία και τη φυσική περιέργεια των παιδιών.
 
Η Pritt προσπαθεί να προάγει τη βιώσιμη ανάπτυξη, να στηρίξει τοπικές κοινότητες και να χαρίσει πραγματική αξία στις ζωές των ανθρώπων που χρησιμοποιούν τα προϊόντα της.

Αν έχετε απορίες σχετικά με αυτό το άρθρο ή το κέντρο «Pega y Crea», επικοινωνήστε μαζί μας.