Ιστορία για την Πία

Όνομα: Πία
Εθνικότητα: Γερμανική
Επάγγελμα: Διευθύντρια μάρκετινγκ σε μια εταιρεία παιχνιδιών
Ενδιαφέροντα: Ταξίδια, διάβασμα και υπαίθρια σπορ

Ερωτήσεις για τις χειροτεχνίες:

Για ποιο λόγο σου αρέσουν οι χειροτεχνίες;

Επειδή μου επιτρέπουν να αναπτύξω τη δημιουργικότητά μου και να χρησιμοποιήσω τα χέρια μου. Λατρεύω να συνδυάζω και να κολλάω υλικά, όπως πηλό, φτερά ή τσόχα, τα οποία δεν θα χρησιμοποιούσα υπό άλλες συνθήκες. Οι τέχνες και οι χειροτεχνίες είναι επίσης ένας τρόπος να χαλαρώσω. Οι χειροτεχνίες που φτιάχνω μόνη μου αποτελούν προσωπικά δώρα.

Με ποιους κάνεις χειροτεχνίες και πότε;

Λατρεύω τις χειροτεχνίες με τα παιδιά. Είμαι πολύ τυχερή που έχω μικρά ανίψια τα οποία λατρεύουν τις χειροτεχνίες όσο κι εγώ. Δεν χάνουμε ευκαιρία να βρισκόμαστε και να δημιουργούμε! Αυτό συνήθως συμβαίνει στις γιορτές, όπως το Πάσχα και τα Χριστούγεννα. Μου αρέσει όμως επίσης να φτιάχνω χειροτεχνίες μόνη μου.

Πώς βρίσκεις ιδέες;

Συχνά αντλώ έμπνευση από το διαδίκτυο. Υπάρχουν τόσες πολλές εκπληκτικές πηγές και έργα στο διαδίκτυο που μπορώ να φτιάξω! Και οι περισσότεροι ιστότοποι και ιστολόγια είναι δωρεάν. Ο ιστότοπος της Pritt είναι μια σπουδαία πηγή έμπνευσης και συνήθως από εκεί παίρνω ιδέες. Φυσικά, τα νεότερα μέλη της οικογένειάς μου συνήθως έχουν τις δικές τους ιδέες, τις οποίες υλοποιούμε.

Ποια είναι τα αγαπημένα σου υλικά;

Συνήθως προτιμώ να δοκιμάζω διασκεδαστικά έργα με κόλλα και ανακυκλωμένα υλικά, τα οποία μπορείς να βρεις δωρεάν στο σπίτι ή στη φύση. Όταν κολλάω υλικά και δημιουργώ σπουδαία έργα από «σκουπίδια» νιώθω πραγματικά πολύ υπερήφανη. Χρησιμοποιώ όλη μου τη δημιουργικότητα και δίνω μια νέα διάσταση σε πράγματα που κανείς δεν φαντάζεται ότι είναι ξεχωριστά. Είναι επίσης ένας σπουδαίος τρόπος να ελαχιστοποιήσω τα σκουπίδια μου και να ανακυκλώσω.

Πες μας ποια είναι η αγαπημένη σου δημιουργία και γιατί;

Λατρεύω τα έργα στα οποία κολλάω φελλούς από παλιά μπουκάλια κρασιού. Μπορείς να δημιουργήσεις γράμματα της αλφαβήτου, μικρά ζώα, πίνακες από φελλό... τα πάντα!