Ιστορία με την: Λίζα

Όνομα: Λίζα
Εθνικότητα: Ρωσική
Επάγγελμα: Ειδική χειροτεχνιών σε μια εταιρεία παιχνιδιών
Ενδιαφέροντα: Μαγειρική, διάβασμα, χειροτεχνίες

Ερωτήσεις για τις χειροτεχνίες:

Για ποιο λόγο σου αρέσουν οι χειροτεχνίες;

Μου αρέσει να φαντάζομαι πώς από πολλά διαφορετικά υλικά μπορεί να δημιουργηθεί κάτι εντελώς καινούργιο. Όταν κάνω χειροτεχνίες, μου αρέσει να αλλάζω το αρχικό μου σχέδιο και να παράγω ένα εντελώς διαφορετικό αποτέλεσμα, το οποίο πάντα μου προκαλεί έκπληξη. Λατρεύω το γεγονός ότι δεν υπάρχουν κανόνες, μόνο φαντασία!

Με ποιους κάνεις χειροτεχνίες και πότε;

Λατρεύω τις χειροτεχνίες σε διάφορες περιπτώσεις. Πρώτα απ’ όλα, μου αρέσει να κάνω χειροτεχνίες με παιδιά, ιδίως με τις δύο ανιψιές μου. Μας αρέσει να χρησιμοποιούμε ό,τι μπορούμε να βρούμε στο σπίτι για να κατασκευάζουμε παιχνίδια. Επίσης, μου αρέσει πολύ να κατασκευάζω δώρα για τους φίλους μου.

Πώς βρίσκεις ιδέες;

Το διαδίκτυο αποτελεί μια ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης. Μου αρέσει να αναζητώ ιδέες σε ιστολόγια και σε εικόνες και μετά να αναπτύσσω τις δικές μου ιδέες και έργα. Αντλώ επίσης έμπνευση και από τη φύση: υπάρχουν τόσα πολλά υλικά στα δάση.

Ποια είναι τα αγαπημένα σου υλικά;

Μου αρέσει να χρησιμοποιώ τα ίδια βασικά υλικά σε κάθε έργο χειροτεχνίας: χαρτί, κόλλα Pritt Stick και νερομπογιές. Πέρα από αυτό, πάντα δοκιμάζω νέα υλικά και κολλάω πολλά από αυτά στη βάση του έργου μου, όπως φύλλα, βαμβάκι και ξύλο.

Πες μας ποια είναι η αγαπημένη σου δημιουργία και γιατί;

Το αγαπημένο μου έργο είναι μια στολή νεράιδας που έφτιαξα με την ανιψιά μου. Μου άρεσε ο τρόπος που συνδυάσαμε τις ιδέες μας και δημιουργήσαμε τη στολή. Η καλύτερη στιγμή ήταν όταν τη δοκίμασε και φαινόταν τόσο χαρούμενη και ενθουσιασμένη!