Ιστορία με τον Γκόρντον

Όνομα: Γκόρντον
Εθνικότητα:
Νότια Αφρική
Επάγγελμα: Υπεύθυνος μάρκετινγκ και ανάπτυξης σε μια εταιρεία παιχνιδιών
Ενδιαφέροντα: διάβασμα, σκι, μαγειρική, χειροτεχνίες, τρέξιμο

Ερωτήσεις για τις χειροτεχνίες:

Για ποιο λόγο σου αρέσουν οι χειροτεχνίες;

Μου αρέσει να φτιάχνω πράγματα με τα χέρια μου και να βρίσκω λύσεις σε προβλήματα. Μου αρέσει να χρησιμοποιώ υλικά με καινοτόμους τρόπους. Αισθάνομαι υπερήφανος όταν μου λένε: Δεν το περίμενα ότι θα λειτουργούσε.

Με ποιους κάνεις χειροτεχνίες και πότε;

Κατασκευάζω παιχνίδια για μια εταιρεία παιχνιδιών, επομένως οι χειροτεχνίες είναι το επάγγελμά μου. Κάνω χειροτεχνίες με εκπαιδευτικές ομάδες, με παιδιά, αλλά και μόνος μου. Κατασκευάζουμε και φτιάχνουμε δείγματα, και μετά πρέπει να δοκιμάσουμε το προϊόν με παιδιά. Η παρουσίαση των παιχνιδιών μας στα παιδιά με κάνει πραγματικά πολύ χαρούμενο. Στο πρόσωπό τους φαίνεται καθαρά ότι λένε: Θέλω κι εγώ ένα τέτοιο!

Πώς βρίσκεις ιδέες;

Σκέφτομαι σύγχρονα πολιτιστικά θέματα που παίζουν σημαντικό ρόλο στη λαϊκή κουλτούρα. Στη συνέχεια, αναπτύσσω μια ιδέα γύρω από το θέμα, με μια ιστορία που μπορεί να συσχετιστεί με το προϊόν. Μετά, σχεδιάζω την ιδέα μου στο χαρτί. Στη συνέχεια, φτιάχνω τα δείγματα με κόλλα Pritt Stick, ψαλίδι, χάρακα και χαρτί.

Ποια είναι τα αγαπημένα σου υλικά;

Το χαρτί, το μολύβι, ο χάρακας και η κόλλα Pritt Stick.  Με αυτά τα υλικά μπορώ να δημιουργήσω τα πάντα.

 Πες μας ποια είναι η αγαπημένη σου δημιουργία και γιατί;

Το αγαπημένο μου έργο μέχρι στιγμής είναι ένα χάρτινο ρομπότ με κινούμενα χέρια, πόδια, κεφάλι και στόμα. Ήταν φοβερό! Η ιδέα μου ήρθε από έναν φίλο, που είχε αγοράσει ένα μικρό ρομπότ από την Ιαπωνία. Ήθελα κι εγώ ένα, και γι’ αυτό έφτιαξα το δικό μου. Χρησιμοποίησα χαρτί, μολύβι, χάρακα και την κόλλα Pritt Stick. Το καλύτερο ήταν ότι στο τέλος εγώ είχα πέντε ρομπότ ενώ ο φίλος μου είχε μόνο ένα. Εγώ είχα μεγαλύτερη στρατιά ρομπότ.