Φτιάξτε το δικό σας θερμοκήπιο

 • Επίπεδο δυσκολίας
  Επίπεδο δυσκολίας
  προχωρημένο
 • Ηλικία
  Ηλικία
  3 έως 6 ετών
 • Ποιοι κάνουν χειροτεχνίες
  Ποιοι κάνουν χειροτεχνίες
  Γονείς με παιδιά
 • Θέμα
  Θέμα
  Εποχιακές

Ιστορία:

Ξέρετε πώς αναπτύσσονται τα φυτά; Με αυτήν την κατασκευή θα μάθουμε να καλλιεργούμε φυτά από σπόρους που μπορούμε να βρούμε στην κουζίνα. Γνωρίζετε ότι πολλά φρούτα και λαχανικά περιέχουν σπόρους; Αυτό σημαίνει ότι αν τα φυτέψετε θα βγουν νέα φυτά! Η καλλιέργεια φυτών δεν είναι δύσκολη. Θα σας δείξουμε βήμα-βήμα πώς θα φυτέψετε φυτά στο δικό σας χάρτινο θερμοκήπιο. Πόσες μέρες χρειάζονται για να μεγαλώσει το φυτό σας 3 cm;  Για ακόμα μεγαλύτερη διασκέδαση δείτε και τις άλλες κατασκευές μας! Τα φυτά είναι εντυπωσιακά!

 

Υλικά:

 • Τυπώστε τα συνημμένα φύλλα
 • Σπόροι κάρδαμου.
 • Διάφανη πλαστική σακούλα
 • Βαμβάκι

Εργαλεία:

 • Κόλλα Pritt Stick
 • Ψαλίδι
 • Χρώματα ή κηρομπογιές ή ξυλομπογιές

 

 

Βήματα:

Βήμα 1:

Χρωματίστε όλες τις εικόνες στα φύλλα που έχετε τυπώσει.

Βήμα 2:

Κόψτε όλες τις εικόνες. Προσέξτε να μην κόψετε το περίγραμμα του θερμοκηπίου! Αφού κόψετε όλα τα τμήματα, διπλώστε στη μέση το μεγαλύτερο κομμάτι. Αυτό είναι το σώμα του θερμοκηπίου.

Βήμα 3:

Βρέξτε το βαμβάκι με αρκετό νερό και στύψτε το για να απομακρύνετε το νερό που περισσεύει.

Βήμα 4:

Τοποθετήστε τους σπόρους που βρήκατε στην κουζίνα μέσα στο βαμβάκι. Αφού φυτέψετε τους σπόρους, τοποθετήστε το βρεγμένο βαμβάκι στη βάση της διάφανης πλαστικής σακούλας. Η πλαστική σακούλα είναι τα παράθυρα του θερμοκηπίου.

Βήμα 5:

Τοποθετήστε τη σακούλα με τέτοιον τρόπο ώστε το βαμβάκι να βρίσκεται στο παράθυρο. Διπλώστε τις πλευρές της σακούλας ώστε να ταιριάζουν ανάμεσα στα διπλώματα του σώματος του θερμοκηπίου. Μετά βάλτε αρκετή κόλλα Pritt στο εσωτερικό του σώματος του θερμοκηπίου.

 

 

Βήμα 6:

Τώρα τοποθετήστε την διάφανη πλαστική σακούλα ανάμεσα στα διπλώματα και κολλήστε την με κόλλα.

Βήμα 7:

Εμείς διακοσμήσαμε το θερμοκήπιό μας με τις πολύ μικρές εικόνες που χρωματίσαμε και κόψαμε. Εσείς πώς θα διακοσμήσετε το θερμοκήπιό σας; Χρησιμοποιήστε την εικόνα για να εμπνευστείτε!

Βήμα 8:

Το τελικό βήμα είναι να κολλήσετε τη σακούλα σε ένα παράθυρο όπου το φυτό σας μπορεί να παίρνει άφθονο φως.

Συμβουλή: Όταν τελειώσετε, χρησιμοποιήστε ένα ζεστό πανί για να καθαρίσετε την κόλλα Pritt από το τζάμι. Βγαίνει εύκολα με ζεστό νερό!

Βήμα 9:

Τώρα είμαστε έτοιμοι να καλλιεργήσουμε τα φυτά μας. Θυμηθείτε να κοιτάτε τη μεζούρα για να βλέπετε πόσο γρήγορα μεγαλώνουν!

Έτοιμο!

Ελπίζουμε να διασκεδάσετε πολύ με το θερμοκήπιό σας.

Θα θέλαμε πολύ να δούμε φωτογραφίες από τα φυτά που φυτέψατε. Αναρτήστε τις φωτογραφίες σας στη σελίδα "Pritt world" στο Facebook.

Συμβουλές και κόλπα:

 

Αυτή είναι μία τέλεια χειροτεχνία για την χρωματιστή κόλλα Pritt Stick.