Βασιλικό φρούριο σε νησί

 • Επίπεδο δυσκολίας
  Επίπεδο δυσκολίας
  προχωρημένο
 • Ποιοι κάνουν χειροτεχνίες
  Ποιοι κάνουν χειροτεχνίες
  Γονείς με παιδιά
 • Θέμα
  Θέμα
  Ειδικές

Ιστορία:

Φανταστήκατε ποτέ ότι είστε ναύτες στο βασιλικό ναυτικό και εξερευνείτε τις θάλασσες για συναρπαστικές νέες αποκαλύψεις; Ακόμα και το βασιλικό ναυτικό χρειάζεται ένα μέρος για ξεκούραση, για την επισκευή των πλοίων μετά από μάχες με τους πειρατές, για τη συλλογή εφοδίων και για την πρόσληψη νέων ναυτών. Όταν οι γενναίοι ναύτες ανακαλύπτουν κάποια νέα στεριά, κατασκευάζουν ένα μεγάλο βασιλικό φρούριο για να αμυνθούν. Σήμερα θα κατασκευάσουμε ένα πέτρινο φρούριο σε νησί, εξοπλισμένο με κανόνια και βόμβες. Οι δύο ναύτες θα προστεθούν στο πλήρωμα του επόμενου βασιλικού πλοίου που θα δέσει στο λιμάνι. Αυτή η κατασκευή είναι ιδιαίτερα διασκεδαστική εάν συνδυαστεί με το κιτ χειροτεχνίας "Βασιλικό καράβι" για παιδιά από την Pritt.

Υλικά:

 • Τυπώστε τα συνημμένα φύλλα
 • Οδοντογλυφίδα
 • Ένα κουτί δημητριακών

Εργαλεία:

 • Μία κόλλα Pritt Stick
 • Ψαλίδι

 

 

Βήματα:

Βήμα 1:

Πρώτα κόβουμε όλες τις εικόνες του βασιλικού φρουρίου στο νησί από τα τυπωμένα πρότυπα χειροτεχνίας. Θυμηθείτε να μην κόψετε τις διακεκομμένες γραμμές γύρω από την πόρτα, αλλά να κόψετε τη συνεχόμενη γραμμή.

Βήμα 2:

Για να κατασκευάσετε το νησί σας, κολλήστε το μεγάλο κομμάτι του νησιού (εικόνα 1) επάνω στη μπλε θάλασσα, μετά κολλήστε το μικρότερο νησί (εικόνα 2) επάνω στο μεγαλύτερο.

Βήμα 3:

Για να κατασκευάσετε το βασιλικό φρούριο, πάρτε τα δύο κομμάτια του βασιλικού φρουρίου (εικόνες 4 και 5) και διπλώστε κατά μήκος όλων των διακεκομμένων γραμμών.

Βήμα 4:

Βάλτε λίγη κόλλα στα λευκά περιθώρια του βασιλικού φρουρίου και κολλήστε τα δύο κομμάτια μεταξύ τους.

Βήμα 5:

Τώρα βάλτε κόλλα στο κάτω μέρος του βασιλικού φρουρίου και κολλήστε το επάνω στο νησί.

 

 

Βήμα 6:

Διπλώστε τη σημαία στη μέση (εικόνα 6) και βάλτε κόλλα στη λευκή πλευρά της. Τοποθετήστε μία οδοντογλυφίδα στη μέση και κολλήστε τις δύο πλευρές της σημαίας. Τώρα έχετε μια μικρή σημαία σε οδοντογλυφίδα.

Βήμα 7:

Βάλτε κόλλα στο κάτω μέρος της οδοντογλυφίδας και κολλήστε την σε μία γωνία του φρουρίου.

Βήμα 8:

Για να φτιάξετε το χορτάρι του νησιού (εικόνα 3), διπλώστε το τμήμα με το χρώμα της άμμου σε γωνία 90 °. Μετά βάλτε κόλλα κατά μήκος της λευκής ακμής στα "αυτάκια" και  διακοσμήστε το νησί σας.

Βήμα 9:

Διπλώστε το σεντούκι (εικόνα 7) κατά μήκος των διακεκομμένων γραμμών. Βάλτε κόλλα στη χρωματισμένη πλευρά των περιθωρίων και κολλήστε το σεντούκι ώστε να αποκτήσει το σχήμα του.

Βήμα 10:

Για να φτιάξετε το πλήρωμα (εικόνα 8) διπλώστε τους ναύτες κατά μήκος των διακεκομμένων γραμμών. Μετά χρησιμοποιήστε κόλλα Pritt Stick για να κολλήσετε μαζί τις βάσεις των ναυτών. Θα πρέπει να σχηματίσουν ένα τρίγωνο σχήμα ώστε να μπορούν να σταθούν όρθιοι.

Έτοιμο!

Ελπίζουμε να διασκεδάσετε πολύ με το χάρτινο βασιλικό φρούριο.

Θα θέλαμε πολύ να δούμε φωτογραφίες από το βασιλικό φρούριό σας. Αναρτήστε τις φωτογραφίες σας στη σελίδα "Pritt world" στο Facebook.

Συμβουλές και κόλπα:

 

Ζητήστε βοήθεια από έναν ενήλικα