Φρούριο σε νησί

 • Επίπεδο δυσκολίας
  Επίπεδο δυσκολίας
  προχωρημένο
 • Ποιοι κάνουν χειροτεχνίες
  Ποιοι κάνουν χειροτεχνίες
  Γονείς με παιδιά
 • Θέμα
  Θέμα
  Ειδικές

Ιστορία: 

Φανταστήκατε ποτέ ότι είστε πειρατές και οργώνετε τις θάλασσες; Κάθε σωστό πειρατικό πλήρωμα χρειάζεται ένα ασφαλές μέρος για να επισκευάσει το καράβι, να συλλέξει εφόδια και να προσλάβει νέους πειρατές. Που το κάνουν αυτό οι πειρατές; Μα στο πειρατικό φρούριο φυσικά! Το πειρατικό φρούριο είναι ένα ασφαλές μέρος όπου ένας γέρος θαλασσόλυκος μπορεί να ξεκουραστεί περιμένοντας την επόμενη περιπέτεια στη θάλασσα.Θα κατασκευάσουμε ένα χάρτινο φρούριο σε νησί, με κανόνια, μπάλες κανονιού και σεντούκι με θησαυρό. Οι δύο πειρατές θα προστεθούν στο πλήρωμα του επόμενου πλοίου που θα δέσει στο λιμάνι. Αυτή η κατασκευή είναι ιδιαίτερα διασκεδαστική εάν συνδυαστεί με το κιτ χειροτεχνίας "Πειρατικό καράβι" για παιδιά από την Pritt.

Υλικά:

 • Τυπώστε τα συνημμένα φύλλα
 • Οδοντογλυφίδα
 • Ένα κουτί δημητριακών

Εργαλεία:

 • Μία κόλλα Pritt Stick
 • Ψαλίδι

 

 

Βήματα:

Βήμα 1:

Κόβουμε όλες τις εικόνες του πειρατικού φρουρίου από τα τυπωμένα πρότυπα χειροτεχνίας.

Βήμα 2:

Κολλήστε το μεγάλο κομμάτι του νησιού (εικόνα 1) επάνω στη μπλε θάλασσα, μετά κολλήστε το μικρότερο νησί (εικόνα 2) επάνω στο μεγαλύτερο

Βήμα 3:

Πάρτε τα δύο κομμάτια του ξύλινου πειρατικού φρουρίου (εικόνες 4 και 5) και διπλώστε κατά μήκος όλων των διακεκομμένων γραμμών.

Βήμα 4:

Βάλτε λίγη κόλλα στα λευκά περιθώρια του ξύλινου φρουρίου και κολλήστε τα δύο κομμάτια μεταξύ τους. Η καλύβα θα πρέπει να διπλωθεί και να κολληθεί ώστε να αποκτήσει τετράγωνο σχήμα.

Βήμα 5:

Βάλτε κόλλα στο κάτω μέρος του πειρατικού φρουρίου και μετά κολλήστε το φρούριο επάνω στο νησί.

 

 

Βήμα 6:

Διπλώστε τη σημαία στη μέση (εικόνα 6) και μετά βάλτε κόλλα στη λευκή πλευρά της σημαίας. Μετά τοποθετήστε μία οδοντογλυφίδα στη μέση του διπλώματος και κολλήστε τις δύο πλευρές της σημαίας. Τώρα έχετε μια μικρή σημαία σε οδοντογλυφίδα.

Βήμα 7: 

Βάλτε λίγη κόλλα στο κάτω μέρος της οδοντογλυφίδας και κολλήστε την σε μία γωνία του φρουρίου.

Βήμα 8:

Για να φτιάξετε το χορτάρι του νησιού (εικόνες 3), διπλώστε το τμήμα με το χρώμα της άμμου σε γωνία 90 °. Μετά βάλτε κόλλα κατά μήκος της λευκής ακμής στα "αυτάκια". Στη συνέχεια διακοσμήστε το νησί σας.

Βήμα 9: 

Για να φτιάξετε το σεντούκι του θησαυρού (εικόνα 7), διπλώστε το σεντούκι κατά μήκος των διακεκομμένων γραμμών. Τώρα βάλτε κόλλα στη χρωματισμένη πλευρά των περιθωρίων και κολλήστε το σεντούκι.

Βήμα 10:

Για να φτιάξετε το πλήρωμα, διπλώστε τους πειρατές (εικόνα 8) κατά μήκος των διακεκομμένων γραμμών. Μετά χρησιμοποιήστε κόλλα Pritt Stick για να κολλήσετε μαζί τις βάσεις των πειρατών. Θα πρέπει να σχηματίσουν ένα τρίγωνο σχήμα ώστε να μπορούν να σταθούν όρθιοι.

 

 

Βήμα 11:

Ώρα για παιχνίδι! Τι περιπέτειες θα ζήσουμε σήμερα στο φρούριο;

Έτοιμο!

Ελπίζουμε να διασκεδάσετε πολύ με το νησί και το χάρτινο πειρατικό φρούριο.

Αναρτήστε τις φωτογραφίες του φρουρίου στη σελίδα "Pritt world" στο Facebook.

Συμβουλές και κόλπα:

 

Ζητήστε βοήθεια από έναν ενήλικα