Χαρούμενοι φίλοι στο νησί

 • Επίπεδο δυσκολίας
  Επίπεδο δυσκολίας
  προχωρημένο
 • Ποιοι κάνουν χειροτεχνίες
  Ποιοι κάνουν χειροτεχνίες
  Γονείς με παιδιά
 • Θέμα
  Θέμα
  Ειδικές

Ιστορία:

Επισκεφθήκατε ποτέ μία αμμουδιά και αναρωτηθήκατε εάν κρύβονται θησαυροί κάτω από την άμμο; Οι πειρατές είναι φημισμένοι επειδή ταξιδεύουν στις θάλασσες και ληστεύουν τα πολύτιμα εμπορεύματα από τα εμπορικά πλοία. Αυτά τα εμπορεύματα είναι ο θησαυρός των πειρατών. Οι πειρατές κρύβουν τους θησαυρούς τους σε ερημικά νησιά όπου κανείς δεν θα σκεφτόταν να ψάξει εκεί. Σημειώνουν την τοποθεσία του κρυμμένου θησαυρού με ένα μεγάλο κόκκινο "X." Σήμερα θα μάθουμε να φτιάχνουμε το νησί του θησαυρού με πειρατικό πλήρωμα και ναύτες του βασιλικού ναυτικού.  Ποιος θα βρει πρώτος τον θαμμένο θησαυρό; Αυτή η κατασκευή είναι ιδιαίτερα διασκεδαστική εάν συνδυαστεί με το κιτ χειροτεχνίας "Θαλάσσιο τέρας και σχεδία" για παιδιά από την Pritt.

Υλικά:

 • Τυπώστε τα συνημμένα φύλλα
 • 2 οδοντογλυφίδες

Εργαλεία:

 • Μία κόλλα Pritt Stick
 • Ψαλίδι

 

 

Βήματα:

Βήμα 1:

Κόβουμε όλες τις εικόνες του νησιού του θησαυρού από τα τυπωμένα πρότυπα χειροτεχνίας.

Βήμα 2:

Κολλήστε το μεγάλο κομμάτι του νησιού (εικόνα 1) επάνω στη μπλε θάλασσα, μετά κολλήστε το μικρότερο νησί (εικόνα 2) επάνω στο μεγαλύτερο.

Βήμα 3:

Για να φτιάξετε την πειρατική καλύβα, πάρτε την εικόνα 4 και κολλήστε την σε κύλινδρο με τον τρόπο που απεικονίζεται. Βάλτε κόλλα στην εικόνα 6 στην τριγωνική περιοχή.  Αλληλεπικαλύψτε και κολλήστε τις επιφάνειες με τον τρόπο που απεικονίζεται. Βάλτε αρκετή ποσότητα κόλλας Pritt στην εικόνα 6, κατά μήκος της εξωτερικής πλευράς του κώνου. Τώρα κολλήστε τις εικόνες 5 στον κώνο.

Βήμα 4:

Διπλώστε τη σημαία στη μέση (εικόνα 8) και μετά βάλτε κόλλα στη λευκή πλευρά της σημαίας. Μετά τοποθετήστε μία οδοντογλυφίδα στη μέση του διπλώματος και κολλήστε τις δύο πλευρές της σημαίας.

Βήμα 5:

Βάλτε κόλλα στο κάτω μέρος της οδοντογλυφίδας και καρφώστε την στην κορυφή της καλύβας.

 

 

Βήμα 6:

Για να φτιάξετε το χορτάρι του νησιού (εικόνα 3), διπλώστε το τμήμα με το χρώμα της άμμου σε γωνία 90 °. Μετά βάλτε κόλλα κατά μήκος της λευκής ακμής στα "αυτάκια" και διακοσμήστε το νησί σας.

Βήμα 7:

Δίπλωσε την βάρκα κατά μήκος των διακεκομμένων γραμμών (εικόνα 11). Τώρα βάλτε κόλλα στη χρωματισμένη πλευρά των περιθωρίων και μετά κολλήστε τη βάρκα. Διπλώστε τη σημαία στη μέση (εικόνα 10) και βάλτε κόλλα στη λευκή πλευρά της σημαίας. Τοποθετήστε μία οδοντογλυφίδα στη μέση του διπλώματος και κολλήστε τις δύο πλευρές της σημαίας. Κολλήστε τη σημαία με την οδοντογλυφίδα σε μία από τις γωνίες της βάρκας. Μετά κολλήστε την εικόνα 9 γύρω από την εξωτερική πλευρά της βάρκας, με τον τρόπο που απεικονίζεται.

Βήμα 8:

Διπλώστε τους πειρατές κατά μήκος των διακεκομμένων γραμμών. Μετά χρησιμοποιήστε κόλλα Pritt Stick για να κολλήσετε μαζί τις βάσεις των πειρατών. Θα πρέπει να σχηματίσουν ένα τρίγωνο σχήμα ώστε να μπορούν να σταθούν όρθιοι. Επαναλάβετε με τις εικόνες 7 και 12.

Βήμα 9:

Τώρα θα διακοσμήσουμε το νησί με την καλύβα μας, τη βάρκα και τους χαρακτήρες των πειρατών και των ναυτών. Δείτε την εικόνα για να εμπνευστείτε!

Έτοιμο!

Ελπίζουμε να διασκεδάσετε πολύ με τους χαρούμενους φίλους στο νησί.

Αναρτήστε τις φωτογραφίες της κατασκευής στη σελίδα "Pritt world" στο Facebook.

Συμβουλές και κόλπα:

 

 

 

Ζητήστε τη βοήθεια ενός ενήλικα για να τοποθετήσετε τη σημαία