Άμαξα κάστρου

Ιστορία:

Θέλατε πάντα να ζείτε σε μία παλιότερη εποχή με κάστρα και δράκους, πρίγκιπες και πριγκίπισσες, περιπέτειες και μαγεία; Οι πρίγκιπες και οι πριγκίπισσες συχνά απομακρύνονταν από το κάστρο αναζητώντας περιπέτειες. Ποιος ξέρει τι χαρακτήρες θα συναντήσουν στον κόσμο των παραμυθιών! Σε αυτό το χάρτινο παραμύθι θα συναντήσουμε μία φιλική μάγισσα με την γάτα της που μιλά, έναν μονόκερω με μπλε μαλλιά και έναν μικρό δράκο. Ακολουθήστε τις οδηγίες και θα σας δείξουμε πώς θα φτιάξετε την άμαξα του κάστρου με ένα δυνατό άλογο, έναν πρίγκιπα, μία πριγκίπισσα και αρκετούς φίλους που θα συναντήσουν στο δρόμο τους, χρησιμοποιώντας λίγο χαρτί, ένα κουτί δημητριακών και την κόλλα Pritt Stick. Αυτή η κατασκευή είναι ιδιαίτερα διασκεδαστική εάν συνδυαστεί με το κιτ χειροτεχνίας "Κουκλόσπιτο της πριγκίπισσας" για παιδιά από την Pritt.

Υλικά:

  • Τυπώστε τα συνημμένα φύλλα
  • 1 κουτί δημητριακών

Εργαλεία:

  • Μία κόλλα Pritt Stick
  • Ψαλίδι

 

 

Βήματα:

Βήμα 1:

Κόβουμε όλες τις εικόνες της άμαξας του κάστρου.

Βήμα 2:

Πάρτε την εικόνα 3 και διπλώστε την κατά μήκος των διακεκομμένων γραμμών, μετά κολλήστε τα λευκά "αυτάκια".

Βήμα 3:

Κολλήστε τις εικόνες 1, 5 και 6 στο κουτί δημητριακών. Μετά κόβουμε τις εικόνες 1, 5 και 6 από το κουτί.

Βήμα 4:

Κολλάμε τις εικόνες 5 και 6 στην άμαξα που φτιάξαμε από την εικόνα 3.

Βήμα 5:

Διπλώστε την εικόνα 1 κατά μήκος των διακεκομμένων γραμμών. Κολλήστε τα διπλωμένα "αυτάκια" στο πλάι της άμαξας και στο ύψος των παραθύρων.

 

 

Βήμα 6:

Διπλώστε τα "αυτάκια" της εικόνας 4 προς τα επάνω. Αυτή θα είναι η σκεπή της άμαξας.

Βήμα 7:

Διπλώστε την μοβ ταινία (εικόνα 2) κατά μήκος των διακεκομμένων γραμμών για να φτιάξετε το σχήμα κουτιού. Μετά κολλήστε.

Βήμα 8:

Για να φτιάξετε το άλογο, διπλώστε το σώμα του αλόγου (εικόνα 13) κατά μήκος των διακεκομμένων γραμμών, μετά κολλήστε τα λευκά περιθώρια στις θέσεις τους, με τον τρόπο που φαίνεται στις εικόνες. Διπλώστε τις δύο ουρές (εικόνα 15) κατά μήκος των διακεκομμένων γραμμών, μετά κολλήστε μαζί τις δύο πλευρές. Βάλτε κόλλα στη χρωματιστή πλευρά των περιθωρίων, περάστε την ουρά στην εγκοπή και κολλήστε τα περιθώρια από την εσωτερική πλευρά του σώματος του αλόγου (εικόνα 13). Διπλώστε το κεφάλι του αλόγου (εικόνα 14) στη μέση και κολλήστε τα δύο λευκά περιθώρια μεταξύ τους, όπως φαίνεται στην εικόνα. Μετά κολλήστε το κεφάλι του αλόγου στο σώμα.

Βήμα 9:

Για να φτιάξετε τον δράκο, τη μάγισσα, τις πριγκίπισσες, τον ιππότη και όλα τα άλλα ζώα: διπλώστε στη μέση το κομμένο σχέδιο και μετά διπλώστε τις βάσεις προς τα μέσα. Μετά βάλτε κόλλα σε ένα από τα λευκά/χρωματιστά περιθώρια της βάσης και πιέστε τα μεταξύ τους.

Έτοιμο!

Ελπίζουμε να διασκεδάσετε πολύ με την άμαξα του παραμυθιού.

Θα θέλαμε πολύ να δούμε φωτογραφίες από την κλειστή σας άμαξα. Αναρτήστε τις φωτογραφίες σας στη σελίδα "Pritt world" στο Facebook.

Συμβουλές και κόλπα:

 

 

 

Ζητήστε βοήθεια από έναν ενήλικα