Πειρατικό καράβι

 • Επίπεδο δυσκολίας
  Επίπεδο δυσκολίας
  προχωρημένο
 • Ηλικία
  Ηλικία
  7 έως 11 ετών
 • Ποιοι κάνουν χειροτεχνίες
  Ποιοι κάνουν χειροτεχνίες
  Παιδιά
 • Θέμα
  Θέμα
  Ειδικές

Ιστορία:

Είχατε πάντα την απορία τι κάνουν οι πειρατές όλη τη μέρα; Όταν οι πειρατές δεν γυαλίζουν τα ξύλινα πόδια τους ή δεν σφουγγαρίζουν το κατάστρωμα, οργώνουν με τα πειρατικά τους πλοία τις θάλασσες για να ληστέψουν όλα τα εμπορικά πλοία που θα συναντήσουν. Τι κάνουν όμως οι πειρατές όλους αυτούς τους θησαυρούς; Τους θάβουν σε ασφαλές μέρος και φτιάχνουν έναν χάρτη για να θυμούνται σε ποιο σημείο τους έκρυψαν. Πόσα νησιά κρύβουν άραγε κάποιον μυστικό πειρατικό θησαυρό; Σήμερα θα κατασκευάσουμε το δικό μας μεγάλο πειρατικό καράβι, εξοπλισμένο με πλήρωμα και κανόνια. Αυτή η κατασκευή είναι ιδιαίτερα διασκεδαστική εάν συνδυαστεί με το κιτ χειροτεχνίας "Νησί του θησαυρού" για παιδιά από την Pritt.

Υλικά:

 • Τυπώστε τα φύλλα
 • 3 ξύλα για σουβλάκια (25cm, 30 cm, 10 cm)
 • 50 cm μαλλιού/σπάγγου
 • 2 κομμάτια αλουμινόχαρτου (30cm x 25 cm)

Εργαλεία:

 • Μία κόλλα Pritt Stick
 • Ψαλίδι

 

 

Βήματα:

Βήμα 1:

Κόβουμε όλες τις εικόνες του πειρατικού καραβιού από τα τυπωμένα πρότυπα χειροτεχνίας.

Βήμα 2:

Για να φτιάξουμε το μεγάλο πειρατικό καράβι, ξεκινάμε κολλώντας τα δύο μικρά καφέ κομμάτια (8 & 9) στις άκρες του σκαριού (5 & 4).

Βήμα 3:

Διπλώστε κατά μήκος των διακεκομμένων γραμμών τα κομμάτια του πλοίου.

Βήμα 4:

Κολλήστε τα δύο τμήματα του σκαριού (4 & 5) επάνω στη βάση του καραβιού (7).

Βήμα 5:

Κολλήστε το πίσω τμήμα του καραβιού στη θέση του. Κολλάμε την εικόνα 2 στο πίσω μέρος του καραβιού.

 

 

Βήμα 6:

Κολλάμε την πλώρη του καραβιού, περνώντας από μέσα το ένα ξυλάκι (μήκος 10 cm). Βάλτε μία παχιά γραμμή κόλλας στην μπροστινή ακμή του καραβιού.  Κολλήστε το τμήμα σκαριού 4 στο τμήμα σκαριού 5, ώστε οι εικόνες 9 και 8 να είναι ενωμένες μεταξύ τους, έχοντας ένα ξυλάκι ανάμεσα στα διπλώματα.

Βήμα 7:

Διπλώστε και κολλήστε την καμπίνα στη θέση της (εικόνα 1), με τον τρόπο που απεικονίζεται.

Βήμα 8:

Ανοίξτε τρύπες στο κατάστρωμα (εικόνα 6) και σε κάθε πανί, στα σημεία που είναι μαρκαρισμένα με X.

Βήμα 9:

Παίρνουμε 2 μεγάλα κομμάτια αλουμινόχαρτου (25 cm x 30 cm) και τα 2 ξυλάκια μας (ξύλο 1, μήκος 25 cm και ξύλο 2, μήκος 30 cm). Τυλίγουμε το αλουμινόχαρτο σε μπάλα γύρω από τις μύτες των 2 ξύλων. Μετά θα πρέπει να πιέσουμε τη βάση του αλουμινόχαρτου ώστε να γίνει επίπεδη. Βάζουμε αρκετή ποσότητας κόλλας Pritt στην βάση του αλουμινόχαρτου και τα κολλάμε και τα δύο στη βάση του καραβιού, επάνω στους κύκλους, με τα ξύλα να βγαίνουν από το κατάστρωμα προς τα επάνω.

Βήμα 10: 

Περάστε ένα μεγάλο πανί (εικόνα 12) στο μακρύτερο ξυλάκι, με τον τρόπο που απεικονίζεται. Μετά περάστε το μικρότερο μαύρο πανί (εικόνα 11) στο ίδιο ξύλο. Επαναλάβετε στο κοντύτερο μπροστινό ξύλο χρησιμοποιώντας τις εικόνες 15 και 14.

 

 

Βήμα 11:

Διπλώστε τη σημαία στη μέση (εικόνα 13), μετά βάλτε κόλλα στη λευκή πλευρά και διπλώστε τη σημαία γύρω από το μακρύτερο ξυλάκι.

Βήμα 12:

Κολλήστε τον σπάγγο στην πίσω πλευρά του καραβιού. Μετά βάλτε κόλλα στον σπάγγο στα σημεία που θα τυλιχθεί γύρω από τα ξυλάκια, δείτε την εικόνα. Έτσι ο σπάγγος θα είναι κολλημένος στη θέση του.

Βήμα 13:

Για να φτιάξετε το πλήρωμα, διπλώστε τους πειρατές κατά μήκος των διακεκομμένων γραμμών. Μετά χρησιμοποιήστε κόλλα Pritt Stick για να κολλήσετε μαζί τις βάσεις των πειρατών. Θα πρέπει να σχηματίσουν ένα τρίγωνο σχήμα ώστε να μπορούν να σταθούν όρθιοι. Επαναλάβετε με τις εικόνες 3 και 10.

Βήμα 14:

Τώρα είμαστε έτοιμοι να στήσουμε το πειρατικό καράβι. Πώς θα τοποθετήσετε το πλήρωμα; Χρησιμοποιήστε την εικόνα για να εμπνευστείτε. Ελπίζουμε να το διασκεδάσετε!

Έτοιμο!

Ελπίζουμε να διασκεδάσετε πολύ με το πειρατικό σας καράβι.

Θα θέλαμε πολύ να δούμε φωτογραφίες από το πειρατικό σας καράβι. Αναρτήστε τις φωτογραφίες σας στη σελίδα "Pritt world" στο Facebook.

Συμβουλές και κόλπα:

Ζητήστε βοήθεια από έναν ενήλικα για να ανοίξετε τρύπες