Φορτηγό

 • Επίπεδο δυσκολίας
  Επίπεδο δυσκολίας
  προχωρημένο
 • Ηλικία
  Ηλικία
  3 έως 6 ετών
 • Ποιοι κάνουν χειροτεχνίες
  Ποιοι κάνουν χειροτεχνίες
  Γονείς με παιδιά
 • Θέμα
  Θέμα
  Ειδικές

Ιστορία:

Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς τα φρούτα και τα λαχανικά, τα παιχνίδια και τα ρούχα που φοράτε φτάνουν στα σούπερ μάρκετ και τα μαγαζιά απ' όπου τα αγοράζετε; Όλα αυτά μεταφέρονται με φορτηγά. Ένα φορτηγό παραλαμβάνει όλα αυτά τα είδη από διάφορα μέρη, π.χ. αεροδρόμια, λιμάνια, φάρμες ή εργοστάσια. Το φορτηγό γεμίζεται με όλα τα απαραίτητα είδη και μετά πηγαίνει στο ανάλογο σούπερ μάρκετ ή μαγαζί, όπου ξεφορτώνεται και αποσυσκευάζεται το εμπόρευμα. Μετά, πηγαίνετε εσείς στο μαγαζί με τη μαμά σας ή τον μπαμπά σας για να αγοράσετε ό,τι πράγματα χρειάζεστε. Μια χαρά, έτσι; Σήμερα, θα φτιάξουμε ένα φορτηγό από χαρτί με ένα κοντέινερ μεταφοράς, για να μπορείτε να κάνετε διανομές εμπορευμάτων!

Υλικά:

 • Εκτυπώστε τα έγγραφα
 • ένα χαρτονένιο κουτί δημητριακών

Εργαλεία:

 • Κόλλα Pritt Stick
 • Ψαλίδι

 

 

Βήματα:

Βήμα 1:

Κόψτε όλες τις εικόνες του φορτηγού.

Βήμα 2:

Παίρνουμε το κομμένο περίγραμμα του χάρτινου φορτηγού (εικόνα 1) και το κολλάμε στο χαρτονένιο κουτί δημητριακών. Περιμένουμε 30 δευτερόλεπτα για να στεγνώσει η κόλλα. Κόβουμε το χάρτινο φορτηγό γύρω από το περίγραμμά του.

Βήμα 3:

Το διπλώνουμε κατά μήκος των διακεκομμένων γραμμών στο περίγραμμα του φορτηγού.

Βήμα 4:

Βάλτε αρκετή κόλλα στις προεξοχές κατά μήκος των πλευρών του φορτηγού και κολλήστε τις στα πλάγια, ώστε να φτιάξετε ένα σχήμα φορτηγού.

Βήμα 5:

Διπλώνουμε την εικόνα 2 σε σχήμα κουτιού. Σχηματίζεται το κοντέινερ. Κατόπιν, με την κόλλα stick της Pritt, κολλάμε το κοντέινερ για να πάρει το τελικό του σχήμα.

 

 

Βήμα 6:

Για να φτιάξετε τον φιλικό φορτηγατζή (εικόνα 3), διπλώστε το κομμένο κομμάτι στη μέση και μετά διπλώστε τα χρωματιστά τμήματα προς τα μέσα για να φτιάξετε ένα τριγωνικό σχήμα. Κατόπιν, βάλτε κόλλα Pritt για να κολλήσετε τη βάση στη θέση της.

Βήμα 7:

Και τώρα, ώρα να παίξουμε! Τοποθετήστε το κοντέινερ στην πλατφόρμα του φορτηγού και είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε!

Έτοιμο!

Ελπίζουμε να διασκεδάσετε πολύ με την κατασκευή του χάρτινου φορτηγού.

Δημοσιεύστε φωτογραφίες του φορτηγού στον τοίχο μας στο Facebook, στο "Pritt World".

Συμβουλές και κόλπα:

Ζητήστε από έναν ενήλικα να σας βοηθήσει με το κόψιμο