Φορτηγό πλοίο

 • Επίπεδο δυσκολίας
  Επίπεδο δυσκολίας
  μεσαίο
 • Ηλικία
  Ηλικία
  3 έως 6 ετών
 • Ποιοι κάνουν χειροτεχνίες
  Ποιοι κάνουν χειροτεχνίες
  Γονείς με παιδιά
 • Θέμα
  Θέμα
  Ειδικές

Αναρωτηθήκατε

ποτέ από που έρχονται όλα αυτά τα είδη στο supermarket Πολλά ταξιδεύουν υπερατλαντικά και ο τρόπος είναι με μεταφορικά καράβια. Είναι μεγάλα καράβια που μεταφέρουν μεταλλικά containers από χώρα σε χώρα. Σήμερα θα φτιάξουμε ένα μεταφορικό καράβι από χαρτί. Για άλλες ιδέες δείτε τα πρότζεκτ της πόλης από χαρτί, είναι όλα φανταστικά!

Υλικά:

 • Εκτυπώστε τα συνημμένα έγγραφα

Εργαλεία:

 • Κόλλα Pritt Stick
 • Ψαλίδι

 

 

Βήματα:

Βήμα 1:

Κόβουμε όλες τις εικόνες του φορτηγού πλοίου.

Βήμα 2:

Παίρνουμε τα 2 κύρια τμήματα του χάρτινου πλοίου (εικόνες 1 και 2) και τα κολλάμε στο χαρτονένιο κουτί δημητριακών. Περιμένουμε 30 δευτερόλεπτα για να στεγνώσει η κόλλα.  Κόβουμε το χάρτινο πλοίο γύρω από το περίγραμμά του.

Βήμα 3:

Το διπλώνουμε κατά μήκος των διακεκομμένων γραμμών στο περίγραμμα του φορτηγού πλοίου.

Βήμα 4:

Βάλτε αρκετή κόλλα στις προεξοχές κατά μήκος των πλευρών του πλοίου και κολλήστε τις στα πλάγια, ώστε να φτιάξετε ένα σχήμα πλοίου. Κολλήστε τις δύο άκρες στη θέση τους.

Βήμα 5:

Τώρα, κολλάμε το τμήμα 1 στο τμήμα 2 για να δημιουργήσουμε το κυρίως σχήμα του πλοίου.

 

 

Βήμα 6:

Διπλώνουμε την εικόνα 3 σε σχήμα κουτιού. Έτσι, σχηματίζεται η καμπίνα του καπετάνιου. Με την κόλλα Pritt stick κολλάμε την καμπίνα για να πάρει το τελικό της σχήμα. Κολλάμε την πλευρά "a" στη θέση "a" του χάρτινου πλοίου. Κολλάμε την εικόνα 4 στην εικόνα 5. Μετά, κολλάμε την πλευρά "b" στην πλαϊνή θέση "b" της καμπίνας του καπετάνιου.

Βήμα 7:

Διπλώνουμε την εικόνα 7 σε σχήμα κουτιού. Σχηματίζεται το κοντέινερ για τη μεταφορά. Με την κόλλα stick της Pritt, κολλάμε το κοντέινερ για να πάρει το τελικό του σχήμα.

Βήμα 8:

Για να φτιάξετε το φιλικό πλήρωμα (εικόνα 6): διπλώστε το κομμένο κομμάτι στη μέση και μετά διπλώστε τα χρωματιστά τμήματα προς τα μέσα για να φτιάξετε ένα τριγωνικό σχήμα. Κατόπιν, βάλτε κόλλα Pritt για να κολλήσετε τη βάση στη θέση της.

Βήμα 9:

Και τώρα, ώρα να παίξουμε! Τοποθετήστε το κοντέινερ στο φορτηγό πλοίο και είστε έτοιμοι να σαλπάρετε!

Έτοιμο!

Ελπίζουμε να διασκεδάσετε πολύ με το φορτηγό πλοίο σας.

Δημοσιεύστε φωτογραφίες του πλοίου σας στον τοίχο μας στο Facebook, στο "Pritt World".

Συμβουλές και κόλπα:

Ζητήστε από έναν ενήλικα να σας βοηθήσει με το κόψιμο