Αυτοκίνητο με καρότσα μεταφοράς πόνι

 • Επίπεδο δυσκολίας
  Επίπεδο δυσκολίας
  προχωρημένο
 • Ηλικία
  Ηλικία
  3 έως 6 ετών
 • Ποιοι κάνουν χειροτεχνίες
  Ποιοι κάνουν χειροτεχνίες
  Γονείς με παιδιά
 • Θέμα
  Θέμα
  Εποχιακές

Ιστορία:

Έχετε κάνει ποτέ ιππασία με πόνι; Τα πόνι, συνήθως, ζουν σε φάρμες. Καμιά φορά, όμως, όπως κι εμείς, τα πόνι πρέπει να κάνουν μια μεγάλη διαδρομή, για παράδειγμα, για να πάνε σε μια επίδειξη πόνι ή σε έναν διαγωνισμό άλματος ή για να τα δει ο κτηνίατρος. Πώς πηγαίνουν από τη φάρμα μέχρι τον προορισμό τους; Θα ήταν επικίνδυνο για ένα μικρό πόνι να πάει εκεί μόνο του με τα πόδια. Επιπλέον, θα κουραζόταν πολύ! Γι' αυτό, χρησιμοποιούμε καρότσες μεταφοράς πόνι. Η καρότσα μεταφοράς πόνι συνδέεται σε ένα αυτοκίνητο ή φορτηγό και χρησιμοποιείται για τη μεταφορά πόνι, αλλά και άλλων ζώων.

Υλικά:

 • Εκτυπώστε τα έγγραφα
 • ένα χαρτονένιο κουτί δημητριακών

Εργαλεία:

 • Κόλλα Pritt Stick
 • Ψαλίδι

 

 

 

Βήματα:

Βήμα 1:

Κόψτε όλες τις εικόνες του αυτοκινήτου με καρότσα μεταφοράς πόνι.

Βήμα 2:

Παίρνουμε το κομμένο περίγραμμα του χάρτινου αυτοκινήτου (εικόνα 1) και το κολλάμε στο χαρτονένιο κουτί δημητριακών. Περιμένουμε 30 δευτερόλεπτα για να στεγνώσει η κόλλα. Κόβουμε το χάρτινο αυτοκίνητο γύρω από το περίγραμμά του.

Βήμα 3:

Διπλώνουμε κατά μήκος των διακεκομμένων γραμμών στο περίγραμμα του χάρτινου αυτοκινήτου.

Βήμα 4:

Βάλτε κόλλα στις προεξοχές κατά μήκος των πλευρών του χάρτινου αυτοκινήτου και κολλήστε τις στα πλάγια.

Βήμα 5:

Για να φτιάξουμε την καρότσα μεταφοράς πόνι, χρησιμοποιούμε τις εικόνες 7, 8 και 9. Διπλώνουμε και κολλάμε την εικόνα 9 για να πάρει το τελικό της σχήμα. Διπλώνουμε και κολλάμε την εικόνα 7, για να σχηματίσουμε τη βάση της καρότσας μεταφοράς πόνι.  Κολλάμε την εικόνα 8 στο πίσω μέρος, για να σχηματίσουμε την πίσω πόρτα της καρότσας.

 

 

Βήμα 6:

Κολλάμε την εικόνα 2 στο αυτοκίνητο και στην καρότσα μεταφοράς πόνι.

Βήμα 7:

Διπλώστε το σώμα του πόνι κατά μήκος των διακεκομμένων γραμμών (εικόνα 3) και κολλήστε τις άσπρες προεξοχές στη θέση τους. Διπλώστε κατά μήκος της διακεκομμένης γραμμής και στις δύο ουρές και μετά κολλήστε τις 2 πλευρές μεταξύ τους. Προσέξτε να μην κολλήσετε μεταξύ τους τις προεξοχές (εικόνα 5)! Βάλτε κόλλα στη χρωματιστή πλευρά, περάστε την ουρά μέσα στη σχισμή και κολλήστε τις προεξοχές στο εσωτερικό του σώματος του πόνι (εικόνα 3). Διπλώστε το κεφάλι του πόνι (εικόνα 4) στη μέση και κολλήστε τις 2 άσπρες προεξοχές μεταξύ τους. Κατόπιν, κολλήστε το κεφάλι του πόνι στο σώμα.

Βήμα 8:

Τώρα, είμαστε έτοιμοι να μεταφέρουμε το πόνι μας.

Έτοιμο!

Ελπίζουμε να διασκεδάσετε πολύ με το αυτοκίνητο με καρότσα μεταφοράς πόνι.

Δημοσιεύστε φωτογραφίες της κατασκευής στον τοίχο μας στο Facebook, στο "Pritt World".

Συμβουλές και κόλπα:

Αυτή είναι μια εκπληκτική κατασκευή για την κόλλα ροζ Pritt Stick