Φάρμα με ζώα

 • Επίπεδο δυσκολίας
  Επίπεδο δυσκολίας
  προχωρημένο
 • Ηλικία
  Ηλικία
  7 έως 11 ετών
 • Ποιοι κάνουν χειροτεχνίες
  Ποιοι κάνουν χειροτεχνίες
  Παιδιά
 • Θέμα
  Θέμα
  Εποχιακές

Ιστορία:

Έχετε πάει ποτέ σε φάρμα; Στις φάρμες υπάρχουν αγρότες, χωράφια και τρακτέρ, αλλά και πολλά υπέροχα ζώα. Στις φάρμες ζουν κοτόπουλα, γουρούνια, αγελάδες και άλλα ζώα και δουλειά του αγρότη είναι να τα φροντίζει. Ξέρετε τους ήχους που βγάζουν τα ζώα της φάρμας; Ποιο ζώο είναι το αγαπημένο σας; Σήμερα, θα φτιάξουμε ένα στάβλο, πολλά χαρούμενα ζώα φάρμας και μερικούς αγρότες. Θα φυτέψουμε επίσης λαχανικά και μπορείτε να ταΐσετε τα ζώα της φάρμες με μπάλες σανού. Όταν πιάσει κρύο ή αρχίσει να βρέχει, βάλτε τα ζώα σας μέσα στο στάβλο, όπου θα έχουν ζεστασιά και ασφάλεια.

Υλικά:

 • Εκτυπώστε τα έγγραφα
 • ένα χαρτονένιο κουτί δημητριακών

Εργαλεία:

 • Κόλλα Pritt Stick
 • Ψαλίδι

 

 

Βήματα:

Βήμα 1:

Κόβουμε όλες τις εικόνες των χαρούμενων ζώων της φάρμας.

Βήμα 2:

Κολλήστε τα δύο μεγάλα χωράφια μεταξύ τους.  Τα χωράφια είναι οι περιοχές με τα λουλούδια, τους θάμνους και το καλλιεργημένο έδαφος.

Βήμα 3:

Κολλήστε τις εικόνες 3, 5, 6 και 7 στο κουτί δημητριακών. Αφήστε να περάσει 1 λεπτό για να στεγνώσει η κόλλα και, κατόπιν, κόψτε τις εικόνες 3, 5, 6 και 7 από το κουτί. 

Βήμα 4:

Διπλώστε όλα τα προεξέχοντα τμήματα με την κόλλα στις σωστές γωνίες.

Βήμα 5:

Κολλάμε τις εικόνες 6, 3 και 7 στην εικόνα 1, όπως φαίνεται στη φωτογραφία.  Η εικόνα 1 είναι το δάπεδο του στάβλου, ενώ οι εικόνες 6, 3 και 7 φτιάχνουν τους τοίχους του. Κατόπιν, με την εύχρηστη κόλλα stick, κολλάμε τους τοίχους στη θέση τους, για να σχηματίσουμε ένα κουτί που έχει τη μία του πλευρά ανοιχτή.

 

 

Βήμα 6:

Κολλάμε την εικόνα 5 στο επάνω μέρος του στάβλου.

Βήμα 7:

Για να φτιάξετε το άλογο, διπλώστε το σώμα του αλόγου (εικόνα 13) κατά μήκος των διακεκομμένων γραμμών και, έπειτα, κολλήστε τις άσπρες προεξοχές στη θέση τους, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες. Διπλώστε κατά μήκος της διακεκομμένης γραμμής και στις δύο ουρές (εικόνα 15) και μετά κολλήστε τις 2 πλευρές μεταξύ τους. Κατόπιν, βάλτε κόλλα στη χρωματιστή πλευρά των προεξοχών, περάστε την ουρά μέσα στη σχισμή και κολλήστε τις προεξοχές στο εσωτερικό του σώματος του αλόγου (εικόνα 13). Διπλώστε το κεφάλι του αλόγου (εικόνα 14) στη μέση και κολλήστε τις δύο άσπρες προεξοχές μεταξύ τους, όπως φαίνεται στη φωτογραφία. Κολλήστε το κεφάλι του αλόγου στο σώμα.

Βήμα 8:

Διπλώστε το σώμα της αγελάδας (εικόνα 9) κατά μήκος των διακεκομμένων γραμμών και, έπειτα, κολλήστε τις άσπρες προεξοχές στη θέση τους. Διπλώστε κατά μήκος της διακεκομμένης γραμμής και στις δύο ουρές (εικόνα 11) και μετά κολλήστε τις 2 πλευρές μεταξύ τους. Βάλτε κόλλα στη χρωματιστή πλευρά των προεξοχών, περάστε την ουρά μέσα στη σχισμή και κολλήστε τις προεξοχές στο εσωτερικό του σώματος της αγελάδας (εικόνα 9). Διπλώστε το κεφάλι της αγελάδας (εικόνα 10) στη μέση και κολλήστε τις δύο άσπρες προεξοχές μεταξύ τους, όπως φαίνεται στη φωτογραφία. Κολλήστε το κεφάλι της αγελάδας στο σώμα. Διπλώνουμε την εικόνα 12 για να φτιάξουμε τα κέρατα.

Βήμα 9:

Για να φτιάξετε τις εικόνες 2, 16 και 17: διπλώστε το κομμένο κομμάτι στη μέση και μετά διπλώστε τις βάσεις προς τα μέσα. Βάλτε κόλλα σε μία από τις χρωματιστές προεξοχές των βάσεων και πιέστε τη μία πάνω στην άλλη, ώστε να κολλήσουν στη θέση τους.   Όταν τελειώσετε με αυτό, έχετε φτιάξει τους δύο αγρότες, τα ζώα τους και τα λαχανικά που καλλιεργούν.

Βήμα 10:

Για να φτιάξετε τις εικόνες 4 και 8, τυλίξτε το κομμάτι χαρτί γύρω από το δάχτυλό σας για να φτιάξετε έναν κύλινδρο. Κολλήστε το χαρτί σε αυτό το σχήμα. Αυτοί οι 6 κύλινδροι είναι οι μπάλες σανού για το τάισμα των ζώων της φάρμας.

 

 

Βήμα 11:

Τοποθετούμε το στάβλο, τα ζώα, τα λαχανικά και τους δύο αγρότες επάνω στα χωράφια.

Έτοιμο!

Ελπίζουμε να διασκεδάσετε πολύ με τη φάρμα σας και τα χαρούμενα ζώα σας.

Δημοσιεύστε φωτογραφίες της κατασκευής στον τοίχο μας στο Facebook, στο "Pritt World".

Συμβουλές και κόλπα:

Αυτή είναι μια εκπληκτική κατασκευή για την κόλλα ροζ Pritt Stick