Φρούτα και λαχανικά

 • Επίπεδο δυσκολίας
  Επίπεδο δυσκολίας
  προχωρημένο
 • Ηλικία
  Ηλικία
  7 έως 11 ετών
 • Ποιοι κάνουν χειροτεχνίες
  Ποιοι κάνουν χειροτεχνίες
  Παιδιά
 • Θέμα
  Θέμα
  Εποχιακές

Ιστορία:

Σας αρέσουν τα φρούτα και τα λαχανικά; Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι πολύ σημαντικά για την υγεία μας. Έχουν ωραία γεύση και είναι πλούσια σε βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία, που συμβάλλουν στη σωματική σας ανάπτυξη και σας προστατεύουν από διάφορες αρρώστιες. Οι γιατροί λένε ότι πρέπει να τρώτε τρία λαχανικά και δύο φρούτα κάθε μέρα. Υπάρχουν πολλά φρούτα και λαχανικά! Από πού έρχονται όλα αυτά; Από τα αγροκτήματα, όπου οι αγρότες τα καλλιεργούν σε περιβόλια ή χωράφια. Σήμερα, θα φτιάξουμε ένα αγρόκτημα από χαρτί, για να καλλιεργείτε τα δικά σας χάρτινα φρούτα και λαχανικά.

Υλικά:

 • Εκτυπώστε τα έγγραφα
 • ένα χαρτονένιο κουτί δημητριακών

Εργαλεία:

 • Κόλλα Pritt Stick
 • Ψαλίδι

 

 

Βήματα:

Βήμα 1:

Κόβουμε όλες τις εικόνες του αγροκτήματος.

Βήμα 2:

Παίρνουμε το κομμένο περίγραμμα του τρακτέρ (εικόνα 1) και το κολλάμε στο χαρτονένιο κουτί δημητριακών. Περιμένουμε 30 δευτερόλεπτα για να στεγνώσει η κόλλα. Κατόπιν, κόβουμε το χάρτινο τρακτέρ γύρω από το περίγραμμά του.

Βήμα 3:

Το διπλώνουμε κατά μήκος των διακεκομμένων γραμμών στο περίγραμμα του τρακτέρ.

Βήμα 4:

Βάλτε κόλλα στις προεξοχές κατά μήκος των πλευρών του τρακτέρ και κολλήστε τις στα πλάγια, ώστε να φτιάξετε ένα σχήμα τρακτέρ. Τώρα, κολλάμε το πίσω μέρος του τρακτέρ (εικόνα 2) στη θέση του.

Βήμα 5:

Για να φτιάξουμε το τρακτέρ-τρέιλερ, χρησιμοποιούμε τις εικόνες 4 και 3. Διπλώνουμε και κολλάμε τις εικόνες 4 σε τετράγωνο σχήμα. Κατόπιν, διπλώνουμε και κολλάμε την εικόνα 3, για να σχηματίσουμε τη βάση του τρέιλερ.

 

 

Βήμα 6:

Για να φτιάξετε τον φιλικό αγρότη και τα καλάθια με τα φρούτα και τα λαχανικά (εικόνα 5), διπλώστε το κομμένο κομμάτι στη μέση και μετά διπλώστε τα χρωματιστά τμήματα προς τα μέσα για να φτιάξετε ένα τριγωνικό σχήμα. Βάλτε κόλλα Pritt για να κολλήσετε τη βάση στη θέση της.

Βήμα 7:

Κολλάμε τα δέντρα (εικόνα 7) στο υπόλοιπο κομμάτι του κουτιού δημητριακών. Περιμένουμε 30 δευτερόλεπτα για να στεγνώσει η κόλλα. Κόβουμε τα χάρτινα δέντρα γύρω από το περίγραμμά τους, ώστε να έχουμε ένα χαρτονένιο πατρόν. Διπλώνουμε το πατρόν στη μέση και μετά διπλώνουμε τα χρωματιστά τμήματα προς τα μέσα για να φτιάξουμε ένα τριγωνικό σχήμα. Βάλτε κόλλα Pritt για να κολλήσετε τη βάση στη θέση της.

Βήμα 8:

Για να φτιάξουμε τους αγρούς, κολλάμε τον ένα αγρό (εικόνα 6) στον άλλο.

Βήμα 9:

Φτιάχνουμε ένα περιβόλι κολλώντας το δέντρο και το χωράφι μεταξύ τους. 

Βήμα 10:

Και τώρα, ώρα να παίξετε με το αγρόκτημα και να μάθετε πού καλλιεργούνται τα φρούτα και πού τα λαχανικά. Βλέπετε τα φρούτα που μεγαλώνουν στα δέντρα και τα λαχανικά που αναπτύσσονται στο έδαφος;

Έτοιμο!

Ελπίζουμε να διασκεδάσετε πολύ με την κατασκευή των φρούτων και λαχανικών.

Δημοσιεύστε φωτογραφίες της κατασκευής στον τοίχο μας στο Facebook, στο "Pritt World".

Συμβουλές και κόλπα:

Ζητήστε από έναν ενήλικα να σας βοηθήσει με το κόψιμο