Νοσοκομείο ζώων

 • Επίπεδο δυσκολίας
  Επίπεδο δυσκολίας
  μεσαίο
 • Ηλικία
  Ηλικία
  3 έως 6 ετών
 • Ποιοι κάνουν χειροτεχνίες
  Ποιοι κάνουν χειροτεχνίες
  Γονείς με παιδιά
 • Θέμα
  Θέμα
  Ειδικές

Ιστορία:

Έχετε κατοικίδιο; Πολλοί άνθρωποι έχουν γάτα, σκύλο, χελώνα, πουλιά, ή ακόμα και ψάρια, που τα αγαπούν σαν να ήταν οικογένειά τους. Τα ζώα μάς μοιάζουν πολύ. Τους αρέσει να τρώνε, να κοιμούνται και να παίζουν. Και, όπως κι εμείς, τα ζωάκια μας κάποιες φορές αρρωσταίνουν. Όταν ένα ζώο είναι άρρωστο, πρέπει να πάει σε ειδικό γιατρό - τον κτηνίατρο. Σήμερα, θα ασχοληθούμε με μια χειροτεχνία με θέμα ένα νοσοκομείο ζώων. Στη διασκεδαστική αυτή κατασκευή, θα φτιάξουμε έναν κτηνίατρο, ζώα, ένα δέντρο και μια αίθουσα εξέτασης.

Υλικά:

 • Εκτυπώστε τα έγγραφα
 • ένα χαρτονένιο κουτί δημητριακών

Εργαλεία:

 • Κόλλα Pritt Stick
 • Ψαλίδι

 

 

Βήματα:

Βήμα 1:

Κόψτε όλες τις εικόνες του νοσοκομείου ζώων.

Βήμα 2:

Παίρνουμε το κομμένο περίγραμμα της αίθουσας του νοσοκομείου ζώων (εικόνα 2) και το κολλάμε στο χαρτονένιο κουτί δημητριακών. Περιμένουμε 30 δευτερόλεπτα για να στεγνώσει η κόλλα. Κόβουμε την αίθουσα του νοσοκομείου ζώων γύρω από το περίγραμμά της.

Βήμα 3:

Το διπλώνουμε κατά μήκος των διακεκομμένων γραμμών.

Βήμα 4:

Βάλτε αρκετή κόλλα στις δύο προεξοχές στη βάση του νοσοκομείου ζώων και κολλήστε τις στο έδαφος (εικόνα 1). Οι προεξοχές με την κόλλα πρέπει να κολλήσουν στο έδαφος.

Βήμα 5:

Παίρνουμε την εικόνα 3 και τη διπλώνουμε κατά μήκος των διακεκομμένων γραμμών, για να φτιάξουμε ένα τραπέζι. Βάζουμε κόλλα στις προεξοχές και τις κολλάμε στη θέση τους, για να σχηματίσουμε ένα μικρό κουτί.

 

 

Βήμα 6:

Παίρνουμε την εικόνα 4 και τη διπλώνουμε κατά μήκος των διακεκομμένων γραμμών. Κολλάμε τη μία άκρη της στην άλλη για να φτιάξουμε ένα τετράγωνο. Αυτό θα γίνει ο θάλαμος φροντίδας.

Βήμα 7:

Για να φτιάξετε τον κτηνίατρο, τη νοσοκόμα, τα ζώα και το δέντρο (εικόνα 5), διπλώστε το κομμένο κομμάτι στη μέση και μετά διπλώστε τα χρωματιστά τμήματα προς τα μέσα για να φτιάξετε ένα τριγωνικό σχήμα. Βάλτε κόλλα Pritt για να κολλήσετε τη βάση στη θέση της.

Βήμα 8:

Και τώρα, ώρα να οργανώσετε το νοσοκομείο ζώων σας!

Έτοιμο!

Ελπίζουμε να διασκεδάσετε πολύ φροντίζοντας ζώα στο χάρτινο νοσοκομείο ζώων σας.

Δημοσιεύστε φωτογραφίες της κατασκευής στον τοίχο μας στο Facebook, στο "Pritt World".

Συμβουλές και κόλπα:

Ζητήστε από έναν ενήλικα να σας βοηθήσει με το κόψιμο