Πίστα αλμάτων για πόνι

 • Επίπεδο δυσκολίας
  Επίπεδο δυσκολίας
  προχωρημένο
 • Ποιοι κάνουν χειροτεχνίες
  Ποιοι κάνουν χειροτεχνίες
  Γονείς με παιδιά
 • Θέμα
  Θέμα
  Ειδικές

Ιστορία:

Ξέρετε τι μπορεί να κάνει ένα πόνι; Τα πόνι μπορούν να μάθουν να κάνουν ένα σωρό πράγματα. Κάποια σέρνουν κάρα ή χρησιμοποιούνται στην ιππασία για παιδιά, κάποια εμφανίζονται σε επιδείξεις για την ομορφιά και τη δύναμή τους, αλλά τα καλύτερα και τα πιο δυνατά εκπαιδεύονται για να παίρνουν μέρος σε αγώνες σε πίστα αλμάτων! Σήμερα, θα φτιάξουμε μια πίστα αλμάτων για πόνι, με φράχτες-εμπόδια και κερκίδες για το κοινό. Τα χάρτινα πόνι σας θα κάνουν εντυπωσιακά άλματα και ακροβατικά κόλπα, ενώ οι θεατές θα ζητωκραυγάζουν! Για περισσότερη διασκέδαση, συνδυάστε αυτήν την κατασκευή με το κιτ χειροτεχνίας με χαρτί "Princess Pony Stables" της Pritt για παιδιά.

Υλικά:

 •  Εκτυπώστε τα συνημμένα έγγραφα

Εργαλεία:

 • Κόλλα Pritt Stick
 • Ψαλίδι

 

 

 

Βήματα:

Βήμα 1:

Κόψτε όλες τις εικόνες της πίστας αλμάτων.

Βήμα 2:

Κολλήστε μεταξύ τους τα 2 μισά τμήματα του εδάφους.

Βήμα 3:

Διπλώστε τις εικόνες 1, 2 και 3 κατά μήκος των διακεκομμένων γραμμών, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες. Έτσι, θα φτιαχτούν οι εξέδρες όπου θα κάθεται το κοινό. Αφού διπλώσετε τις εικόνες κατά μήκος όλων των διακεκομμένων γραμμών, πάρτε την κόλλα stick Pritt για να κολλήσετε κάθε διπλωμένο τμήμα στη θέση του.

Βήμα 4:

Διπλώστε τις εικόνες 4 σε τριγωνικό σχήμα, όπως φαίνεται στη φωτογραφία.  Αυτές θα γίνουν οι φράχτες.

Βήμα 5:

Επαναλάβετε το βήμα 4 για να φτιάξετε σκυλάκια, γατάκια και το κοινό (εικόνες 5 και 6).

 

 

Βήμα 6:

Διπλώστε το σώμα του αλόγου (εικόνα 13) κατά μήκος των διακεκομμένων γραμμών και, έπειτα, κολλήστε τις άσπρες προεξοχές στη θέση τους, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες. Διπλώστε κατά μήκος της διακεκομμένης γραμμής και στις δύο ουρές (εικόνα 15) και μετά κολλήστε τις 2 πλευρές μεταξύ τους. Βάλτε κόλλα στη χρωματιστή πλευρά των προεξοχών, περάστε την ουρά μέσα στη σχισμή και κολλήστε τις προεξοχές στο εσωτερικό του σώματος του αλόγου (εικόνα 13). Διπλώστε το κεφάλι του αλόγου (εικόνα 14) στη μέση και κολλήστε τις δύο άσπρες προεξοχές μεταξύ τους, όπως φαίνεται στη φωτογραφία. Κατόπιν, κολλήστε το κεφάλι του αλόγου στο σώμα.

Βήμα 7:

Τώρα, μπορείτε να σχεδιάσετε τη διαδρομή για τα άλματα. Κολλήστε τις κερκίδες στις θέσεις "a", "b" και "c". Κατόπιν, επιλέξτε πού θα βάλετε τους φράχτες.

Έτοιμο!

Ελπίζουμε να διασκεδάσετε πολύ με την πίστα αλμάτων για πόνι.

Θα θέλαμε να δούμε φωτογραφίες της πίστας αλμάτων σας. Μπορείτε να ζητήσετε από τη μαμά σας ή τον μπαμπά σας να δημοσιεύσει φωτογραφίες στον τοίχο μας στο Facebook, στο "Pritt World".

Συμβουλές και κόλπα:

Ζητήστε από έναν ενήλικα να σας βοηθήσει