Άμαξα-κουκλόσπιτο

 • Επίπεδο δυσκολίας
  Επίπεδο δυσκολίας
  μεσαίο
 • Ποιοι κάνουν χειροτεχνίες
  Ποιοι κάνουν χειροτεχνίες
  Γονείς με παιδιά
 • Θέμα
  Θέμα
  Ειδικές

Ιστορία:

Κάνατε ποτέ συγκέντρωση για τσάι μαζί με όλα τα παιχνίδια και τις κούκλες σας; Σε έναν μαγικό κόσμο, οι κούκλες και τα παιχνίδια μπορούν να έρθουν μόνα τους στη συγκέντρωση με στιλ, ανεβαίνοντας σε μια παραμυθένια άμαξα-κουκλόσπιτο. Σε αυτήν την κατασκευή, θα φτιάξουμε ένα άλογο με μια άμαξα.  Αυτό το χάρτινο παραμύθι περιλαμβάνει ένα άλογο, μια άμαξα και μερικούς φίλους για απολαυστικό παιχνίδι. Αυτή η κατασκευή είναι εξαιρετικά διασκεδαστική όταν συνδυάζεται με το κιτ χειροτεχνίας με χαρτί "Princess Doll House" της Pritt για παιδιά.

Υλικά:

 • Συνημμένα έγγραφα
 • 1 κουτί δημητριακών για πρωινό

Εργαλεία:

 • Κόλλα Pritt Stick
 • Ψαλίδι

 

 

Βήματα:

Βήμα 1:

Κόβουμε όλες τις εικόνες της άμαξας.

Βήμα 2:

Διπλώστε την εικόνα 1 κατά μήκος όλων των διακεκομμένων γραμμών. Κολλήστε τα διπλωμένα τμήματα για να σχηματίσετε ένα κουτί.

Βήμα 3:

Κολλήστε τις εικόνες 2, 3 και 4 στο κουτί δημητριακών. Αφήνουμε την κόλλα για 30 δευτερόλεπτα να στεγνώσει. Ξέρετε να μετράτε ως το 30, σωστά; Στη συνέχεια, κόβουμε τις εικόνες 2, 3 και 4 από το κουτί. 

Βήμα 4:

Κολλάμε τις εικόνες 3 και 4 στον κορμό της άμαξας.

Βήμα 5:

Διπλώστε κατά μήκος της διακεκομμένης γραμμής στην εικόνα 2. Κολλήστε τα διπλωμένα τμήματα στο πλάι της άμαξας.

 

 

Βήμα 6:

Διπλώστε την εικόνα 6 όπως φαίνεται στη φωτογραφία. Κολλήστε την στην άμαξα για να φτιάξετε τα καθίσματα.

Βήμα 7:

Διπλώστε το σώμα του αλόγου (εικόνα 13) κατά μήκος των διακεκομμένων γραμμών και, έπειτα, κολλήστε τις άσπρες προεξοχές στη θέση τους, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες. Διπλώστε κατά μήκος της διακεκομμένης γραμμής και στις δύο ουρές (εικόνα 15) και μετά κολλήστε τις 2 πλευρές μεταξύ τους. Βάλτε κόλλα στη χρωματιστή πλευρά των προεξοχών, περάστε την ουρά μέσα στη σχισμή και κολλήστε τις προεξοχές στο εσωτερικό του σώματος του αλόγου (εικόνα 13). Διπλώστε το κεφάλι του αλόγου (εικόνα 14) στη μέση και κολλήστε τις δύο άσπρες προεξοχές μεταξύ τους. Κολλήστε το κεφάλι του αλόγου στο σώμα.

Βήμα 8:

Στην εικόνα 7, διπλώστε το κομμένο κομμάτι στη μέση και μετά διπλώστε τις βάσεις προς τα μέσα. Βάλτε κόλλα στις χρωματιστές προεξοχές των βάσεων και πιέστε τη μία πάνω στην άλλη.

Έτοιμο!

Ελπίζουμε να απολαύσετε τις διαδρομές με την άμαξά σας.

Δημοσιεύστε φωτογραφίες της άμαξας στον τοίχο μας στο Facebook, στο "Pritt World".

Συμβουλές και κόλπα:

Ζητήστε από έναν ενήλικα να σας βοηθήσει