Δημιουργία των προϊόντων Pritt

Η δημιουργία της κόλλας Pritt Glue Stick


Το ξέρατε ότι η Henkel δημιούργησε την πρώτη κόλλα stick το 1969; Το αστείο είναι ότι η ιδέα προέκυψε από τη μελέτη ενός κραγιόν!

Αυτός ο τύπος δοχείου αποδείχθηκε πολύ εύκολος και βολικός για κόλλα. Είναι η καλύτερη μορφή κόλλας για παιδιά: Εύκολη, καθαρή και ασφαλής.

Σήμερα, η Henkel έχει πολλούς επιστήμονες...

... που σκέφτονται νέα προϊόντα και δοκιμάζουν τις ιδέες τους σε εργαστήρια όπως αυτό εδώ.

Η "κουζίνα" της κόλλας Pritt Stick


Εδώ ξεκινάει η παραγωγή – από την "κουζίνα" για την κόλλα Pritt Stick της Henkel. Η μεγάλη δεξαμενή στο βάθος είναι το σημείο όπου αναμειγνύονται και "μαγειρεύονται" όλα τα υλικά της κόλλας, σύμφωνα με τη συνταγή.

Μόλις αναμειχθεί η κόλλα, περνάει στο κάτω επίπεδο, όπου θα γίνει το γέμισμα των δοχείων.

Πριν από τριάντα χρόνια, ...

... δεν χρησιμοποιούσαμε υπολογιστές για να φτιάξουμε κόλλες stick. Σήμερα, το εργοστάσιό μας λειτουργεί πιο αποτελεσματικά και όλη η διαδικασία ελέγχεται προσεκτικά μέσω υπολογιστή.

Ωστόσο, κάποια βήματα πρέπει ακόμη να ελέγχονται από επιστήμονες. Εδώ βλέπετε έναν τεχνικό της Henkel που ελέγχει ότι η θερμοκρασία για τη θέρμανση και την ψύξη του νερού είναι σωστή.


Τώρα βρισκόμαστε στον όροφο του εργοστασίου


Η διαδικασία γεμίσματος ξεκινάει.

Η Henkel παράγει τρία είδη κόλλας stick: 11, 22 & 43 g. Παρόλο που έχουμε διαφορετικές γραμμές γεμίσματος για κάθε μέγεθος, όλες λειτουργούν βασικά με τον ίδιο τρόπο στα εργοστάσιά μας σε όλο τον κόσμο.

Οι αυτόματες μηχανές...


... κρατούν τα άδεια σωληνάρια τακτοποιημένα – και όρθια. Τα σωληνάρια προχωρούν επάνω στη γραμμή μεταφοράς καθ’ οδόν προς την πρώτη τους στάση, το σταθμό γεμίσματος.

Εδώ, τα σωληνάρια κόλλας stick 11 g μπαίνουν στο σταθμό γεμίσματος. Οι γραμμές μας μπορούν να γεμίσουν περισσότερα από 200.000 σωληνάρια την ημέρα.

Τα σωληνάρια με την καυτή, υγρή κόλλα μεταφέρονται στο σταθμό ψύξης, πριν να τοποθετηθούν τα καπάκια.

Τα σωληνάρια έχουν ψυχθεί και τα καπάκια είναι έτοιμα να τοποθετηθούν


Το αυτόματο μηχανικό "χέρι" μπορεί να βάλει τα καπάκια πιο γρήγορα από όσο το ανθρώπινο χέρι! Μόλις τοποθετηθούν τα καπάκια, τα σωληνάρια τοποθετούνται σε δοχεία συσκευασίας - αυτόματα - και κατόπιν μπαίνουν σε δεύτερο σύστημα ψύξης, για να μετατραπεί η ζεστή ακόμη κόλλα σε stick έτοιμο για χρήση!

Αυτό ήταν!

Οι κόλλες stick αποστέλλονται στα καταστήματα και είναι έτοιμες να σας βοηθήσουν σε όλες σας τις εργασίες στο σπίτι, το σχολείο ή το γραφείο - καθαρά, γρήγορα και αποτελεσματικά.