Γενική δέσμευση

Αειφορία και κοινωνική ευθύνη


Στο Όραμα και Αξίες της Henkel, η εταιρία έχει δηλώσει την αφοσίωσή της στην αειφορία και στην εταιρική κοινωνική ευθύνη. Αναγνωρίζοντας την ανάγκη για εναρμόνιση των οικονομικών, οικολογικών και κοινωνικών στόχων, η Henkel αποδέχεται ενεργά την ευθύνη εντός της σφαίρας επιρροής της και έτσι συμβάλλει στην παγκόσμια υλοποίηση αειφόρων λύσεων.
Ως εμφανή ένδειξη της δέσμευσής της, τον Ιούλιο του 2003 η Henkel ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Συμβόλαιο των Ηνωμένων Εθνών.

Προστασία του περιβάλλοντος και του καταναλωτή

Η προστασία του περιβάλλοντος, η ασφάλεια, η υγεία και η ποιότητα αποτελούν εδώ και δεκαετίες κορυφαία προτεραιότητα στη Henkel. Η συνεχής βελτίωση σε αυτούς τους τομείς είναι αναπόσπαστο κομμάτι του Οράματος και των Αξιών μας. Η εξαιρετική ποιότητα των προϊόντων μας σημαίνει κάτι παραπάνω από ευκολία και υψηλές επιδόσεις. Σημαίνει πλήρη ασφάλεια και οικολογική συμβατότητα των προϊόντων.

 

Pritt Stick: Ασφαλές για τα παιδιά

Το Pritt Stick, το οποίο δεν περιέχει διαλύτες, γιόρτασε την 40ή επέτειό του το 2009. Αποτελεί περιβαλλοντική και οικονομική επιτυχία, καθώς έχουν πωληθεί πάνω από ένα δισεκατομμύριο τεμάχια. Το Pritt Stick δεν περιέχει διαλύτες ούτε PVC και διαθέτει πιστοποίηση ότι τηρεί την αυστηρή νομοθεσία της ΕΕ για την ασφάλεια των παιδιών.

Η φυσική διάσταση της Pritt: Με βάση τις ανανεώσιμες ύλες

Το Pritt Stick μας δείχνει πώς η Henkel αντικατέστησε τις πρώτες ύλες που βασίζονταν σε ορυκτά έλαια με κατάλληλες ανανεώσιμες πρώτες ύλες από πολύ νωρίς. Το 1991, η Henkel άρχισε να αναπτύσσει εναλλακτικές δυνατότητες χρήσης για διάφορες πρώτες ύλες. Η προοπτική της εύρεσης μιας υποκατάστατης πρώτης ύλης που θα μείωνε την εξάρτηση από την πολυβινυλοπυρρολιδόνη (PVP) που βασίζεται σε ορυκτά έλαια παρουσίαζε ενδιαφέρον και σε οικονομικό επίπεδο, καθώς η μεγάλη ζήτηση για PVP ικανοποιούνταν από πολύ λίγους προμηθευτές.


Η ποιότητα της κόλλας stick
που θα παραγόταν από μια εναλλακτική πρώτη ύλη θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον ισοδύναμη με την ποιότητα του υπάρχοντος προϊόντος. Μετά από μια περίοδο ανάπτυξης και μια περίοδο δοκιμών δύο ετών, οι δοκιμές σε καταναλωτές ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και παράχθηκε η πρώτη γενιά του Pritt Stick με βάση το άμυλο. Το 2000, το PVP επιτέλους αντικαταστάθηκε εντελώς. Σε παγκόσμιο επίπεδο, η Henkel είναι ο μοναδικός προμηθευτής κόλλας stick με βάση το άμυλο.

Ασφαλή προϊόντα, υποστηριζόμενα από καλές συμβουλές


Η συμβατότητα των προϊόντων και τεχνολογιών της Henkel με την υγεία και το περιβάλλον υπόκεινται σε αναλυτική αξιολόγηση. Η διαδικασία αυτή περιλαμβάνει την αξιολόγηση των ιδιοτήτων των ανεξάρτητων συστατικών, των συγκεντρώσεών τους στο προϊόν και των συνθηκών υπό τις οποίες το προϊόν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί.
Επικοινωνία

Αειφορία

Η πληθώρα διακρίσεων και βραβείων αναγνωρίζουν τη Ηenkel ως παγκόσμιο ηγέτη στην αειφορία και στην εταιρική κοινωνική ευθύνη (CSR). Καθώς έχουμε ασπαστεί αυτά τα ιδανικά εδώ και πολλές δεκαετίες, εργαζόμαστε ήδη για την ανεύρεση λύσεων στα προβλήματα της εποχής μας, όπως είναι η διογκούμενη απειλή της κλιματικής αλλαγής. Λαμβάνοντας υπόψη όλα αυτά, βελτιστοποιούμε διαρκώς όλες τις μάρκες και τις τεχνολογίες μας σε τρία στάδια του κύκλου ζωής τους: έρευνα και ανάπτυξη, παραγωγή και χρήση.

Η περιορισμένη διαθεσιμότητα νερού, ενέργειας και άλλων πόρων έχει αναγνωριστεί ως μια πρόκληση για ολόκληρη την ανθρωπότητα. Εμείς δεχτήκαμε αυτή την πρόκληση και την αντιμετωπίζουμε αναλαμβάνοντας δράση σε τοπικό επίπεδο σε περισσότερες από 125 χώρες. Στόχος μας είναι να κάνουμε μια πολύτιμη συνεισφορά στην κοινωνία. Σε αυτό το πλαίσιο, έχουμε ως εφαλτήριο το όραμά μας για να κάνουμε τη ζωή των ανθρώπων ευκολότερη, καλύτερη και πιο όμορφη με τις μάρκες και τις τεχνολογίες μας. Αυτό θα το επιτύχουμε με βιώσιμο και κοινωνικά υπεύθυνο τρόπο, συνδυάζοντας τις εξαιρετικές επιδόσεις με την ευθύνη προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Μερικά από τα προϊόντα μας και η αειφορία τους


Κόλλες – Pritt Stick

 • ανανεώσιμα συστατικά σε ποσοστό 90% στη συνολική μάζα κόλλας: χωρίς PVP ή PVA (συστατικά με βάση τα έλαια)
 • χωρίς διαλύτες
 • ειδικό αεροστεγές δοχείο που διατηρεί φρέσκια την κόλλα για μεγαλύτερο διάστημα: μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, λιγότερες απώλειες προϊόντος
 • πλένεται σε κρύο νερό
 • παράγεται στην Ευρώπη (D): μικρότερες αποστάσεις όσον αφορά στη μεταφορά του προϊόντος
 • παράγεται σε μονάδα που λειτουργεί με μειωμένες εκπομπές ρύπων +

  + Όπως δημοσιεύεται στην ετήσια έκθεση αειφορίας της Henkel, που μπορείτε να βρείτε στο www.sd.henkel.com

Διορθωτικά - Pritt ECOmfort Roller

 • Το πρώτο διορθωτικό roller στον κόσμο με πάνω από 89% ανακυκλώσιμο πλαστικό κέλυφος
 • Χωρίς διαλύτες
 • Βραβείο Τρίτης θέσης στην έκθεση Ανόβερου για υλικό βιολογικής βάσης χρονιάς 2010
 • Εύκολος χειρισμός: πλάγια εφαρμογή και εργονομικός σχεδιασμός
 • Τέλεια κάλυψη: 8,5μ υψηλής ποιότητας διορθωτικής ταινίας
 • Στεγνή & καθαρή διόρθωση: ξαναγράφετε αμέσως με στυλό χωρίς μουτζούρες
 • Χωρίς σκιές στις φωτοτυπίες

Διορθωτικό Pritt Compact Roller

 • Χωρίς διαλύτες ή άλλα τοξικά προϊόντα
 • Μεγάλη ευκολία και πρακτικότητα: ξαναγράφετε αμέσως
 • Διατίθεται και σε πλάτος ταινίας 8,4mm για χειρόγραφο κείμενο
 • Παράγεται σε εργοστάσιο μειωμένων εκπομπών ρύπων *

* Όπως δημοσιεύεται στην έκθεση αειφορίας της Henkel, πιστοποιημένο στο www.sd.henkel.com